Velmi zajímavé setkání se podařilo u besedy s paní Janouchovou 5.10. 2018, kdy jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o Srí Lance.
Srí Lanka, správně Šrí Lanka, oficiálně Srílanská demokratická socialistická republika, je ostrovní stát v jihovýchodní Asii, nacházející se v blízkosti poloostrova Přední Indie na ostrově Cejlon, což byl také do roku 1972 oficiální název státu.
Pro nás je tato země velmi exotická a vyprávění o této zemi a celá řada fotografií nás přenesly do zcela jiného světa. Ač je zem velice chudá, lidé jsou skromní a přátelští, žijí ve velmi nuzných podmínkách, je spousta věcí, které bychom se od nich mohli učit. Překvapilo nás, jak umí žít v souladu s přírodou, jak používají přírodní bohatství s respektem a pokorou. Viděli jsme na fotografiích neopakovatelné přírodní krásy a všichni jsme zatoužili nasáknout onu atmosféru osobně a napřímo. A tak jsme alespoň ochutnali čaj, který Janouchovi vlastnoručně natrhali na velkých čajových plantážích. Moc děkujeme za zodpovězení všech všetečných dotazů.