Úplňkové výšlapy probíhají každý měsíc, jsou komentované (přírodní úkazy a zákonitosti, chůze podle mapy, rozložení fyzické zátěže) s názornými ukázkami Nordic Walking chůze, správného využívání reflexních prvků s komentovanou meditací a jógovými prvky.

V astrologii úplněk symbolizuje čas, kdy jsme schopni zaujmout jasný pohled na to, co se děje v našem životě, abychom mohli rozhodnout, zda je třeba provést změny. Úplněk má však i další důležitou funkci. A to kulturně – historickou, jež ovlivňovala život našich předků. Ti, aby měli přehled o ročních obdobích, si úplňky pojmenovali. Většina z úplňků má více než jedno jméno, každá kultura si je pojmenovala podle vlastních potřeb.

V roce 2018 jsme si užili i několik zajímavých jevů.  Prvním hned v lednu byl Modrý úplněk (druhý úplněk v jednom měsíci) a další následoval  březnu. Nejočekávanějším  úkazem  bylo úplné zatmění měsíce v červenci, šlo totiž o první úplné zatmění viditelné v České republice po dlouhých 3 letech. V roce 2019 nás čeká tento mimořádný astronomický zážitek 21.1.  

Další úplné zatmění viditelné z České republiky se odehraje až 7. září 2025. Po něm bude také následovat poměrně dlouhá pauza až do prosince 2028, zato pak budou následovat hned tři úplná zatmění Měsíce v krátkém sledu po sobě.